Manacor ha acollit aquest matí el mercat d’emprenedors escolars ICAPE, que enguany ha doblat la participació i ha comptat amb més de 400 alumnes de Primària i Secundària que han presentat els seus projectes empresarials a la Plaça Ramon Llull.

Aquest mercat és l’activitat final del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat. El mercat ha comptat amb 16 paradetes d’alumnes de Primària i de Secundària de 9 centres escolars de Manacor, Porto Cristo, Petra, Capdepera, Sant Llorenç, Felanitx i Campos que durant aquest curs han dut a terme ICAPE. L’acte ha comptat amb la presència de la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària). Enguany, a causa de l’augment de les escoles a ICAPE, s’han ampliat el nombre de mercats d’emprenedors. Així, altres municipis que també organitzen aquest acte són Palma, Inca, Ciutadella i Eivissa.

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

Els centres adherits a ICAPE que han participat avui al mercat de Manacor són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Capdepera i IES Damià Huguet
(Campos).

Més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Primària i Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 30% respecte el curs anterior.