Un total de 25 pimes, micropimes i autònoms de Mallorca podran beneficiar-se de la convocatòria dels programes Xpande i Xpande digital, de suport a l'expansió internacional de la pime.

Els ajuts, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i la Cambra de Comerç de Mallorca, es van publicar al BOIB de dimarts, 8 de maig de 2018

L'obertura del termini per a la presentació de sol·licituds de participació en els dos programes s'inicia el 23 de maig a les 9h del matí i finalitza l'1 de setembre o fins a esgotar el pressupost.

El Programa Xpande té com a objectiu potenciar el procés d'internacionalització de les empreses mallorquines. En una primera fase es realitzarà un assessorament personalitzat i gratuït. La segona fase ofereix al beneficiari un conjunt d'ajuts econòmics, de fins a un màxim de 4.500 euros, per a poder desenvolupar el pla d'internacionalització elaborat en la primera fase.

D'altra banda, el Programa Xpande Digital
 té com a objectiu donar suport al posicionament online de les empreses participants en un mercat exterior concret. En una primera fase es realitza un assessorament personalitzat gratuït per a l'empresa. La segona fase del programa consta d'ajudes econòmiques, de fins a 2.000 euros per empresa, per a poder desenvolupar el pla d'acció de màrqueting digital.