L’IDI organitza una nova jornada Insight Lab per presentar les noves tendències en moda per a la tardor-hivern 19-20. La presentació es farà a Mallorca, Menorca i Eivissa, el mes d'octubre, després tindrà lloc una xerrada sobre digitalització i indústria 4.0 aplicada al calçat.

L’objectiu del programa Insight Lab i d’aquesta activitat és posar a disposició de les empreses informació sobre tendències de moda i preferències del consumidor per tal que puguin inspirar-se a l’hora de crear les noves col·leccions, així com modernitzar aquesta indústria i augmentar-ne la competitivitat.

Les jornades Insiht Lab tendran lloc el 3 d’octubre (Menorca), 4 d’octubre (Mallorca) i 5 d’octubre (Eivissa). El programa contempla una presentació de les tendències del sector a càrrec dels responsables de WGSN, una plataforma líder en pronòstics de tendències. A Menorca, se centraran més en les previsions per al disseny de bijuteria i calçat. En canvi, a Mallorca i Eivissa s’explicaran les tendències de moda femenina.

Un cop presentades les tendències de les properes temporades, Miguel Davia, responsable de l’àrea de fabricada avançada d’INESCOP oferirà la xerrada “Casos pràctics: digitalització industrial i indústria intel·ligent (4.0) aplicada al calçat”.

El programa Insight Lab s’emmarca dins de la línea d’acció d’acceleració tecnològica, modernització i innovació del Pla d’Indústria. L’objectiu és potenciar la digitalizació del sector de la moda, així com fomentar el disseny com a element innovador i diferencial.

Insight Lab es desenvolupa a través de dos eixos. El primer és un portal d’informació a través del qual les empreses es poden informar de les futures macrotendències en moda (teixits, formes, colors, etc.) i de les preferències de consum del públic objectiu. Hi ha un portal d’informació a Mallorca (seu de l’IDI), Menorca (seu de PIME Maó i de Ciutadella) i Eivissa (seu del Consell Insular d’Eivissa) per tal de donar servei a tota la comunitat. Insight Lab compta amb la participació de WGSN.

Les jornades d’informació formen el segon eix d’Insight Lab. El programa contempla l’organització de trobades amb el sector per oferir-los formació sobre tecnologia i disseny aplicat al sector de la moda.