Un total de 20 empreses industrials s’han acollit a l’ajuda Digitalitza la teva indústria impulsada per l’IDI que invertirà 118.000 euros en el disseny de plans de digitalització personalitzats per a cada empresa. Aquesta ajuda s’emmarca en l’estratègia iDigital, que té com a objectiu impulsar la transformació digital de les empreses industrials de les Illes.

Més de la meitat de les empreses, un 55%, han sol·licitat el Pla Estratègic de Digitalització, dirigit a indústries que es troben a les fases inicials de digitalització. Un 40% de les sol·licituds són de Plans Estratègic d’Integració Digital, per a empreses amb un cert grau de digitalització. Finalment, un 5% s’acull al Pla Estratègic de Digitalització Avançada ja que tenen un grau de maduresa avançat en aquest tema.

Els sectors majoritaris de les empreses que s’acullen a l’ajuda són el de moda, seguit del nàutic, hàbitat i indústria transformadora. Per illes, un 70% procedeixen de Mallorca, un 24% de Menorca i un 5% d’Eivissa.

Els beneficiaris rebran assessorament de consultors especialitzats, habilitadors digitals, que realitzaran els plans de transformació digital de les empreses. Està previst que els plans estiguin acabats entre els mesos de març i juliol, segons el grau de digitalització de les indústries. Posteriorment, les empreses es podran acollir a diferents ajudes per a la implementació dels plans dissenyats, com les línies d’ajudes a la modernització de l’estructura digital i productiva de la indústria de la Direcció General de Política Industrial, i la línia de finançament industrial IDI-ISBA.

L’estratègia iDigital compta amb una inversió de 2,7 milions d’euros, i pretén incrementar el valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions industrials, i propiciar un model propi de la indústria del futur.

L’estratègia de digitalització, impulsada per l’IDI i la Direcció General de Política Industrial, s’emmarca en el Pla d’Indústria, concretament a l’eix d’acceleració tecnològica, i pretén donar una resposta al sector davant del repte de la digitalització i la introducció de la Indústria 4.0. Les empreses a les quals va destinada aquesta acció són totes les industrials, amb especial atenció als sectors considerats estratègics al Pla d’Indústria (nàutic, aeronàutic, hàbitat, indústria cultural i tecnològica, moda i alimentació), més la serviindústria.