La conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de l'IDI, i la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través del Servei de Millora Agrària i Pesquera (Semilla) han fet possible la contractació, el disseny i la realització d’un estand per a la promoció de productes ecològics de Balears a la fira Biofach, un dels certàmens més importants del sector, que tendrà lloc del 15 al 18 de febrer a la ciutat de Nuremberg.

L’estand és fruit d’una iniciativa privada d’un grup d’empreses balears que varen sol·licitar col·laboració institucional per assistir a Biofach a través de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). Semilla s’ha fet càrrec de les despeses de l’espai i del muntatge a la fira i l’IDI, per la seva part, ha dissenyat l’estand i n’ha coordinat el muntatge. Així mateix, la Cambra de Comerç de Mallorca juntament amb APAEMA han estat les encarregades de coordinar les empreses i institucions implicades en aquest projecte, i seran qui gestionaran la participació dels empresaris durant els dies de la fira.

El resultat és un estand de 19 metres quadrats que, sota el nom Bio Illes Balears, té com a objectiu principal la promoció conjunta de la producció ecològica de les Illes Balears. Una agrupació de set empreses del sector agroalimentari que produeixen o transformen productes ecològics protagonitzen l’espai que dóna a conèixer tota aquesta indústria a Biofach. Els productes que s’hi exposen són oli, vi, sobrassada, espècies i condiments, i derivats de la garrofa i de l’ametlla. Les empreses participants a Biofach són Bodega Can Feliu, Can Ferrerico, Especias Crespí, Es Garrover de Mallorca, Bodegas José L. Ferrer, Oli Novembre i Vitalmend Baleares.

APAEMA i el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) han organitzat un grup de persones, productors i elaboradors amb segell ecològic, que visitaran Biofach per copsar la situació i conèixer les innovacions més punteres del sector ecològic a nivell internacional.