Forners de les localitats d’Inca, Pollença i Alcúdia han rebut aquesta setmana els certificats que els acrediten com a establiments adherits a la marca de qualitat “Pa d’Aquí, forn i tradició”.

El distintiu, creat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) i l’Associació de Forners i Pastissers de Balears, vol posar en valor els forns que ofereixen pa tradicional, de qualitat i saludable.

Per acollir-se a la marca, els forns han de tenir obrador i han d’elaborar un 70% dels productes a la venda. A més, han de fer al manco dues varietats dels pans considerats tradicionals de les Illes Balears: el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, la magraneta, la viena, el panet d’oli, la galeta d’Eivissa, el cóc i la galeta d’oli.

El consumidor podrà distingir els forns adherits a “Pa d’Aquí, forn i tradició” per un vinil amb el logotip. A més, també tenen bosses de cel·lulosa i de tela amb la imatge de “Pa d’Aquí, forn i tradició”. Per una altra part, s’han dissenyat pòsters on s’explica el projecte i les tipologies dels pans tradicionals per tal d’informar als compradors sobre aquesta iniciativa.

Els forns d’Inca que han estat autoritzats a tenir la marca són Ca n’Alba, Ca’n Delante, Ca’n Lluís, Ca’n Tomeu, Forn Orient, Forn de Sant Francesc, Ca’n Magí Soler, Ca’n Martí Soler i Forn Nou.


Els establiments de Pollença adherits a “Pa d’Aquí, forn i tradició” són Forn Plaça Vella, Ca’n Bisquerra, Ca’n Banya, Forn Formentor, Panord, Pastisseria Ca’n Xim, Panadería Los Molinos, Forn de ca n’Alba, Forn de Can Bisanyes, Panadería Payeras, Las Delicias i Pastisseria Sucrat.

Els forns d’Alcúdia que han estat autoritzats són Panord, Corró, Torres i Ca’n Tomás.


“Pa d’Aquí, forn i tradició”

Inca, Pollença y Alcudia