Aquesta setmana, tècniques de l’IDI duran a terme sessions informatives de la nova línia de finançament IDI-ISBA i d’iniciació a l’exportació dirigides a les empreses industrials. Les jornades tendran lloc a Menorca, Inca i Palma.

La línia de finançament industrial protagonitzarà la primera de les jornades. Vanessa Rosselló, cap del Servei de Finançament de l’IDI, i Jaime García de la Rosa, director comercial d’ISBA, explicaran la convocatòria d’ajudes per facilitar que les empreses puguin accedir a un préstec per invertir en millora de la producció industrial.

Aquesta iniciativa, que deriva del Pla estratègic industrial 2018-2025, està destinada a empreses de les Illes Balears amb una activitat industrial que vulguin dur a terme una millora de processos productius o de producte, i necessitin un préstec per posar-ho en marxa. Aquesta línia de finançament contempla ajuts per cobrir els interessos del préstec, el cost de l’aval d’ISBA, i els costos d’obertura i d’estudi.

Pel que fa a l’exportació, s’ha preparat una sessió informativa dirigida a empreses que vulguin començar a vendre els seus productes a l’exterior. La jornada està organitzada conjuntament amb l’IDI, l’ICEX i la Cambra de Comerç de Mallorca. L’objectiu és donar a conèixer els recursos públics a disposició de les petites i mitjanes empreses que volen iniciar l’exportació.

Luís Miguel Herrero, de la delegació territorial de l’ICEX, explicarà els programes i serveis per a l’exportació d’aquesta institució. Per la seva banda, Beatriz Pino, cap del Servei d’Internacionalització de l’IDI, presentarà la convocatòria d’ajudes de la Direcció General de Comerç i Empresa per a la internacionalització. Alicia Bueno, de la Cambra de Comerç, exposarà els programes i serveis per exportar.

Consultau la programació de les sessions informatives a Menorca, Inca i Palma. 
AGENDA SESSIONS INFORMATIVES

PIME Menorca – dimecres, 14 de març

Centre Bit Raiguer Inca – dijous, 15 de març

Cambra de Comerç de Mallorca, Palma – divendres, 16 de març


Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, Palma – divendres, 16 de març