Davant la necessitat de les empreses industrials de Balears, de tenir un espai on poder mostrar de manera atractiva i ordenada els productes als potencials clients, posam en marxa, Exposa by IDI, un servei d’assessorament personalitzat en el disseny d’un espai expositiu per als productes industrials.

Objectius

 • Fomentar la incorporació de la cultura de la innovació i el disseny a les empreses de caràcter industrial.
 • Promoure la figura del dissenyador d’interiors, els seus beneficis i fets diferenciadors, i presentar-la com una figura molt important que s’ha tenir en compte en l’estratègia d’una empresa, i impulsant la professionalització del sector.
 • Aplicar les tècniques de marxandatge visual, col·locació de producte, estudis de composició, la psicologia de les formes i del color, i altres tècniques estratègiques expositives.
 • Actualitzar la imatge de les nostres indústries renovant, adequant i personalitzant les exposicions dels seus productes.

Requisits

Dirigit a les empreses industrials de les Illes Balears, que realitzin la totalitat de la seva producció a les Illes i que disposin d'espais adequats susceptibles de poder ser  utilitzats en aquest projecte. Han de cumplir els següents requisits:

 • Empresa amb producte propi
 • Sector industrial de les Illes Balears
 • Activitat econòmica en el sector hàbitat

En què consisteix?

Les empreses rebran un assessorament personalitzat d'un tècnic de l'IDI especialista en disseny d'interiors el qual visitarà l’espai, analitzarà les seves mancances i plantejarà una proposta per millorar el disseny expositiu de l'espai on s'exposarà el producte.

Fases i calendari

1. Inscripció

Les empreses que vulguin participar en el programa hauran d'emplenar el formulari d'adhesió.


2. Visita de l'espai i diagnosi

 • El tècnic conjuntament amb les empreses definiran un calendari ajustat a les seves necessitats.
 • Es realitzarà un anàlisi de les necessitats per part de l’empresari (tant les funcionals com les més estètiques)
 • Anàlisi de l’espai per determinar les mancances i les estratègies a seguir
 • Proposta de disseny de l’espai per enriquir l’exposició del producte requerit.

3. Propostes de disseny

El tècnic donarà solucions a les necessitats requerides plantejant una proposta de disseny en forma de dossier amb plànols, renders i tota la documentació necessari per a poder dur a terme el projecte.

Cada empresa rebrà la seva proposta personalitzada del disseny de l'espai per enriquir l'exposició del producte requerit, i es posarà en comú.


4. Execució del projecte

Es realitzarà un seguiment en l'execució de l'obra requerida, acompanyant a l'empresari en visites d'obra per a concretar temes amb industrials.

Les tres primeres fases poden tenir una duració de dos mesos per empresa, al llarg dels quals estaran en contacte empresa i dissenyador.


Duració del programa

Inici: setembre de 2018

Final: maig de 2019

Els projectes per a cada empresa s’aniran fent de manera escalonada.Les empreses interessades en participar en aquest programa rebran el servei de forma gratuïta. Per participar-hi h
an d’enviar el formulari d’adhesió cumplimentat abans del 31 d'agost, al correu elèctronic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La participació en el programa es farà per ordre d'entrada, sempre que les empreses compleixin els requisits de participació. L'any 2018, el programa acceptarà un màxim de 4 empreses participants.

En cas que hi hagi empreses que quedin fora de la selecció, es mantindrà la seva sol·licitud per a la següent edició.

Descarregar fulletó