català/castellano

A la recerca d'inversió estrangera

D24-02-2012 H00:00

Invest in Spain ha presentat avui a la Direcció General de Comerç i Empresa i a representants del món empresarial de les illes el projecte de creació d’una xarxa d’inversors estrangers.


Aquesta presentació pretén donar a conèixer la xarxa als empresaris balears, per tal d’identificar els projectes illencs potencialment susceptibles de fer-hi part. La xarxa cerca poder ajudar inversors de capital i projectes d’inversió a Espanya, identificar els socis més adequats en el procés de finançament i posar-los en contacte.

Invest in Spain té per objecte captar inversions exteriors creadores d’ocupació i riquesa, i enfoca aquesta captació cap als països, sectors i empreses de major creixement als negocis internacionals; també, cerca promoure un clima d’inversions adient que possibiliti la inversió, així com totes les actuacions que siguin necessàries per afavorir la promoció i atracció de les inversions estrangeres cap a Espanya. 

La xarxa d’inversors és un punt de trobada virtual que persegueix reunir el sector de Private Equity i Capital Risc amb projectes seleccionats a Espanya que tenguin un elevat potencial de creixement i unes necessitats de capital superiors als 0,5 milions d’euros. Entre els objectius d’aquesta xarxa, es troben: establir una comunitat internacional d’inversors de capital a Espanya; donar suport al sector empresarial en els plans de creixement, expansió o diversificació al nostre país; incrementar els fluxos de capital disponibles, compensant les actuals restriccions creditícies; fomentar les coinversions entre inversors internacionals i inversors nacionals, i atreure els fluxos de capital que impulsen la inversió empresarial, el creixement econòmic i la creació d’ocupació.

Invest in Spain, en la seva activitat diària, és en contacte permanent amb empreses que tenen plans d’inversió a Espanya; a més, té un coneixement extens de les oportunitats d’inversió que hi ha al país. 

A la jornada d’avui han estat convocats representants de les patronals CAEB i PIMEM, de les cambres de comerç de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa i Formentera, de BANIB i de diferents clústers empresarials, així com el director general, César Pacheco, el gerent de l'IDI, Bartomeu Alcover, i tècnics del ParcBit, IDI i d’altres departaments de l’Administració.

Per altre part, en el marc del Decret llei de Suport a l’Emprenedor i Empresa, el grup de Finançament del decret ha creat un subgrup de feina sobre inversió estrangera, amb l’objectiu de crear les relacions amb Invest in Spain, en benefici de les empreses de les illes, i promoure la captació d’inversió estrangera cap a projectes de Balears.